Моля влез или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Име, парола и продължителност на сесията
520147 Мнения в 10439 Теми от 17556 Потребители
Последен потребител: Kremi-_-
* Начална Страница Помощ Търси Календар Чат Реклама RSS Вход Регистрация
Svatbata.org  |  За всеки по нещо  |  Кулинарни изкушения (Модератор: Pepi)  |  Тема: Заливка за мусака 0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] Надолу Изпрати тема Печат
Автор Тема: Заливка за мусака  (Прочетена 65301 пъти)
MЕЙЧЕ
Finally Found Myself
Главна Вещица
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 4993
От: Nowhere and Anywhere



« -: 03.06.2006 14:25:30 »

Как правите заливката за мусаката?
Аз я приготвямм от 1 кофичка кисело мляко, 2 яйца и малко сода, но ми е голям проблем това, че искам да стане пухкава и плътна, а тя не става :conf:, потъва някъде между продуктите. Та някакви предложения за заливка имате ли?
Записан

We Cannot Become What We Need To be Remaining What We are!                              http://meicheiscooking.blogspot.com/
Tedi
Любима на трима
наш човек
**
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 737
От: област Бургас



« Отговори #1 -: 03.06.2006 19:07:56 »

Аз забърквам мляко,яйца и брашно на кашичка да стане.И не потъва. :emot2:опитай така :cvete:
Записан
Дея
наш човек
**
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 676
От: Карнобатска гроздова


Всеки сантиметър в теб е секси,метър и деветдесет


WWW
« Отговори #2 -: 03.06.2006 19:46:42 »

Аз също я правя като Теди  :inlove:
Разбивам яйце,брашно малко,червен пипер ,малко сол +кис. мляко и става супер :emot2:
Записан


Дея-Мария 18.IV.2006
desitka
спящ на клавиатурата
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 5974
От: София


...за любовта, морето и още нещо...


« Отговори #3 -: 03.06.2006 20:44:55 »

МеЙче и аз я правя като теб, само че и слагам няколко лъжици брашно, за да стане с гъстотата на боза. Така не се стича, а остава на повърхостта, където и е мястото  :wink:
Записан
BuBs
наш човек
**
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 1899


"От всички сериозни неща, бракът е най-смешното!"


« Отговори #4 -: 03.06.2006 21:53:34 »

И аз така :mrgreen: - кофичка кисело мляко, 2-3 яйца, брашно колкото да стане на кашичка, но слагам и малко чубричка :y06:! Не потъва и стои плътна, сода не слагам защото тя си бухва от яйцата, слагам само ако е необходимо сол на вкус!
Записан

... "Ако някоя сграда се срути, има ли значение, че е правена по талантлив чертеж?..."
Ianka
мушмурок
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 337
От: Русе


За да научиш трябва да попиташ.


« Отговори #5 -: 04.06.2006 17:31:24 »

Тази рецепта я знам от майка ми.Половинката както не обичаше мусака, като опита от нейната и му стана любима.Ето рецептата за заливката:
В по-дълбок съд в малко олио се слага 3 супени лъжици брашно и 1 чаена лъжичка сол и се запържва.Налива се студена вода около 400 грама да стане на каша,след което се оставя да изстине.Разбърква се от време на време за да изстине по-бързо.Разбиват се 3 белтъка на твърд сняг с миксера.Жълтъците се слагат в кашата и се объркват.След това внимателно кашата се сипва при белтъците и се бърка да стане еднородна смес.После се залива отгоре на мусаката и се пече на 200 градуса само отгоре до порозовяване.
Записан

Не се срамувай да казваш това за което не се срамуваш да МИСЛИШ.

MЕЙЧЕ
Finally Found Myself
Главна Вещица
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 4993
От: Nowhere and Anywhere



« Отговори #6 -: 04.06.2006 18:24:57 »

Благодаря Ви, момичета. Наистина стана мнооого добре с брашното :emot2: А следващия път може да пробвам и предложението на Янка, малко по-връткаво ми се струва, но пък доста интересено :biddrin:
Записан

We Cannot Become What We Need To be Remaining What We are!                              http://meicheiscooking.blogspot.com/
Ianka
мушмурок
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 337
От: Русе


За да научиш трябва да попиташ.


« Отговори #7 -: 04.06.2006 20:33:59 »

Забравих да отбележа,че става пухкаво като дунапрен !!! Найстина е малко връткаво ,но си заслужава !!! :sm21:
Записан

Не се срамувай да казваш това за което не се срамуваш да МИСЛИШ.

Bianka
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 2147
От: ...някъде там



« Отговори #8 -: 05.06.2006 19:41:23 »

Аз пък не слагам цяла кофичка кис.мляко,ами половин и слагам една чаша прясно мляко с яйцата и киселото и по ми харесва така :y01:
Записан

Liliyaa
новодошъл
*
Неактивен Неактивен

Мнения: 1


« Отговори #9 -: 28.07.2006 09:48:17 »

ianka mn mi haresa zalivkata ti za musaka . az ne sam sapruga , dy6terq sam u4eni4ka no vapreki tova se haresa na vsi4ki u nas !!
SEGA maika mi pozvolqva dosta pove4e ne6ta 10x

Превод: янка мн ми хареса заливката ти за мусака . аз не съм съпруга , дъщеря сам ученичка но въпреки това се хареса на всички у нас !! СЕГА майка ми позволява доста повече неща 10х




Модерирано: Моля, пишете на кирилица. Ако нямате такава, инсталирана на компютъра Ви, използвайте бутона Кредор.
« Последна редакция: 19.09.2006 16:58:29 от MЕйче » Записан
Gergana Stoikina
Гост
« Отговори #10 -: 19.09.2006 12:22:25 »

Zalivka za musaka pravq ot:2 qica,nepylna kofichka kiselo mlqko,3,4 supeni lyjici brashno i malko sodichka,sled kato e gotova musakata se slaga zalivkata.Peche se do zachervqvane.


Превод: Заливка за мусака правя от:2 яйца,непълна кофичка кисело мляко,3,4 супени лъжици брашно и малко содичка,след като е готова мусаката се слага заливката.Пече се до зачервяване.




Модерирано: Моля, пишете на кирилица. Ако нямате такава, инсталирана на компютъра Ви, използвайте бутона Кредор.
« Последна редакция: 19.09.2006 16:57:32 от MЕйче » Записан
Hexe!
наш човек
**
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 790
От: Bulgaria, Germany and all around the world


Влюбена и обичана до лудост!


« Отговори #11 -: 19.09.2006 12:58:04 »

Забравих да отбележа,че става пухкаво като дунапрен !!! Найстина е малко връткаво ,но си заслужава !!! :sm21:


И аз я правя така и става невероятна! Зная рецептата от баба ми и винаги я правя така. става разкошна и мекичка отвътре, като картофено пюренце... Огладнях!
Записан

Die Hexe

мим
наш човек
**
Неактивен Неактивен

Мнения: 1724
От: София



« Отговори #12 -: 09.03.2007 12:45:14 »

Аз забърквам мляко,яйца и брашно на кашичка да стане.И не потъва. :emot2:опитай така :cvete:

И аз правя така заливката. В началото, когато правих първите си кулинарни стъпки пропусках брашното и все се чудех защо не ми става заливката. И баба ме открехна къде е тайната  :wink: Милото не обичаше заливка и въведох в рецептата нещо ново- като сложа заливката и преди да пъхна тавата във фурната настъргвам обилно кашкавал отгоре. Става невероятно вкусно и всички вече ядат мусака със заливка :y01:
Записан



Polista
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 2478
От: планета Земя


Светът е за всички...


« Отговори #13 -: 09.03.2007 13:27:28 »

аз пък слагам 3 яйца, 5-6 супени лъжици кисело мляко, може и малко повече и ги разбърквам. Пак става много хубава. Може да се сложат и 1-2 лъжици брашно, но пък става прекалено бухнала. Всъщност количеството на продуктите зависи от големината на тавата.  :emot2:
Записан

ivaila
спящ на клавиатурата
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 7634
От: България



« Отговори #14 -: 12.03.2007 20:24:50 »

Аз пък не слагам цяла кофичка кис.мляко,ами половин и слагам една чаша прясно мляко с яйцата и киселото и по ми харесва така :y01:
И аз го правя като Дара и с прясно и с кисело мляко,яйца и малко брашно!!! :emot2: Става много вкусно
Записан


Страници: [1] Нагоре Изпрати тема Печат 
Svatbata.org  |  За всеки по нещо  |  Кулинарни изкушения (Модератор: Pepi)  |  Тема: Заливка за мусака « назад напред »
Отиди на:  

БГ Фактор | Е-Телевизор | Ка Студио | Фото забавления | Видео сайтове
erogance | Family-bg.com | igrite.com | koteto.com | Autodata.BG | Онлайн флаш игри

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Svatbata.org Powered by SMF 1.1.19 SMF © 2006,2007 Simple Machines
Страницата е генерирана за 0.092 секунди с 21 заявки.