Моля влез или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Име, парола и продължителност на сесията
520273 Мнения в 10440 Теми от 17562 Потребители
Последен потребител: ivanivanov
* Начална Страница Помощ Търси Календар Чат Реклама RSS Вход Регистрация
Svatbata.org  |  За всеки по нещо  |  Кулинарни изкушения (Модератор: Pepi)  |  Тема: рецепти за домашна хлебопекарна 0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 20 Надолу Изпрати тема Печат
Автор Тема: рецепти за домашна хлебопекарна  (Прочетена 222833 пъти)
Catalina
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 2378
От: друга планета



« Отговори #120 -: 16.04.2009 20:43:19 »

Лю, да на обикновена плитка са.
Ейййй, Коктейлче, много добре си ги докарала, направо да си откъснеш от монитора   :sm01:
Кате, чакаме и твоите снимки от козунака  :wink:
« Последна редакция: 16.04.2009 21:18:32 от Catalina » Записан
Коктейл
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 3074
От: Варна


"Не се вземай на сериозно! :-D "


« Отговори #121 -: 16.04.2009 20:52:51 »

Аз съм Коктейл,не кокона.Коконата спи  :lol: :lol:

Ама разбрах комплимента,мерси много!
Утре ще ви разказвам за премеждията покрай козунаците,по едно време ми се ревеше  :haha:
Записан

Catalina
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 2378
От: друга планета



« Отговори #122 -: 16.04.2009 21:17:36 »

Е, ще извиняваш  :wink:. Гледах ти подписа и като ми се спи, така става  :haha:

Поправих се  :wink:
Записан
beib
мушмурок
*
Неактивен Неактивен

Мнения: 84


Чакаме те мило дете!!!


« Отговори #123 -: 17.04.2009 05:40:02 »

Добро утро, момиченца!!!
Хайде и аз да се разпиша. Снощи правих козунак, ама няма нищо общо с вашите , като гледам. Значи аз не го сплитаха, а го оставих така в машина. Много бухнал стана, но няма конци и цвета му от вътре един кафеникав. Защо така не знам.
Желая на всички ви весели празници и лек и усмихнат ден от мен!!!
Записан

Чакаме те мило дете!!!
lubopitko
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 2597
От: София


прелитам на ниско


« Отговори #124 -: 17.04.2009 06:15:19 »

Мням, Коктейл, изглежда супер!
Записан

    
Коктейл
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 3074
От: Варна


"Не се вземай на сериозно! :-D "


« Отговори #125 -: 17.04.2009 06:23:24 »

Бейб,защо така?  :new78: Дай снимка,може да разберем къде е проблема.

Тъъъй,да ви разказвам за козунаците.Сложих аз продуктите в машината(с мъжа ми двамата ги правихме).Отмери с везната 500гр брашно.Отделно още 200гр си приготвих.След първото месене сложих малко по малко разтопеното масло.Почина си...при второто месене започнах да слагам другите 200гр брашно.Обаче още се мажеше под бъркалката и много набързо пресях още,но него вече не измерих колко е,понеже трябваше бързо да го сложа.Мисля,че около 2/3 ч.ч. беше.Докато спре да се маже под бъркалката.Тъкмо си помислих,че всичко вече е ОК и чух звука за добавяне.Аййдееее на бързо и стафидите да сложа...  :y10: Не остана ред за лимоновата кора(другия път ще я приготвя от рано).Та...започна да се меси.....

По книжката следях работните цикли по минути(там пише кой цикъл колко минути трае),че да не изтърва момента на сплитането.По едно време тъкмо гледам минутите и сякаш усещам,че започва по-различно да мирише.Тоест започна аха аха да втаства.Веднага го изкарах,разделих го на две,сплетох ги и единия в тавичката във фурната,а другия върнах в машината.Този във  фурната го оставих там да втаса.По някое време набързо ги намазах с разбит белтък и поръсих със захар.С клечка проверявах готовността.В мига,в който вече не ми лепнеше по клечката0го извадих.Завих го да си почине.(този от фурната)
Другия-от машината си стоя там докато свърши програмата.След това го извадих заедно с казанчето и го сложих веднага във фурната(сгорещена)-да се изпече отгоре.Проверих го с клечка-идеал Петров  :mrgreen: Извадих и него и го завих.
Докато бяха топли ги намазах с мед-хем да е по-сладко,хем по-добре лъщи  :mrgreen: И ги оставих да си починат..

какво по-различно на рецептата направих-Каталина каза,че 200гр захар е малко,та аз сложих 250гр.

Козунака във фурната го оставих да втаса на 30 градуса,после увеличих Т на 150,и малко след това на 170-180 градуса.
Следващия път тази цялата доза ще я направя във фурната.Тавичките ми май са големички.С цялата доза ще стане идеално мисля.
По едно време ми се ревеше,понеже ми се видя много малко тестото в тавичката за фурната,видя ми се,че ще стане подметка.То пък взе че стана.
Козунака в хлебопекарната пък изглеждаше абсолютно суров-тогава вече бях готова да ревна.Но само като го запекох от горе и го пробвах с клечка-се изумих,че е идеален.Очаквах цялаа клечка да стане в тесто  :haha:
Пекох го на моя мулинекс на 6 програма,на 750грамаж.
Това е..дано съм била полезна.
Утре ще направя цялата доза във формата във фурната и ще сложа метална чашка вода на скарата вътре във фурната(забравих вчера).
Това е,ако имате въпроси-ще отговарям.

Само хипотетично питам...ако вместо чисто масло се сложи свинска мас какво ще ссе получи според вас??? Едно време баба ми ги правеше с мас.... :y30:
Записан

beib
мушмурок
*
Неактивен Неактивен

Мнения: 84


Чакаме те мило дете!!!


« Отговори #126 -: 17.04.2009 07:04:18 »

Ами, Коктейлче съжалявам, че нямам снимки.
Всичко правих, като теб само дето маслото го сложих още в началото и сложих 600гр. брашно, което се оказа достатъчно и не го вадих. Незнам и аз не мога да разбера.
Записан

Чакаме те мило дете!!!
Коктейл
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 3074
От: Варна


"Не се вземай на сериозно! :-D "


« Отговори #127 -: 17.04.2009 07:07:44 »

Бейб,първия път като правих козунак в машината беше за майка ми.Тя го искаше по-препечен и наиситна доста го препекох.И вътре стана един кавяф.Да не би да си го препекла?  :new78:

Все пак това не е оригиналната рецепта от книжката,и е нормално да не съответства 100% на програмата(всяка от нас е с различна машина и всяка машина си има свои програми и продължителности.както каза Каталина-програмата трябва да е по-дълга от 3 часа ).Номера е наблюдаването.А и на колко грамаж ще го сложиш.Аз го сложих на 750гр,защото после го разделих.Ако го бях сложила на 500гр сигурно щеше да е суров,а ако го бях сложила на 1кг-сигурно щепе да е кафяв и препечен.Просто късмет,че нацелих 750гр.) Ще му хванеш цаката,сигурна съм.
« Последна редакция: 17.04.2009 07:10:27 от Коктейл » Записан

beib
мушмурок
*
Неактивен Неактивен

Мнения: 84


Чакаме те мило дете!!!


« Отговори #128 -: 17.04.2009 08:24:47 »

Ами незнам аз съм с Мулинекс. Козунака го пуснах на 1,0кг средно препичане и на програма 1 - 3ч и 18мин. Видя ми се недопечен и го допекох още 20мин. Може би най вероято съм го препекла.
Записан

Чакаме те мило дете!!!
velvet
яхнал метлата
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 9341


« Отговори #129 -: 17.04.2009 09:18:00 »

Малее, каква зарибявка сте всички тук :mrgreen:

Я кажете, може ли по всяко време просто да отворя пекарната и да добавя нещо? Без да натискам копчета и да почва наново програмата. А захарта на козунака отгоре кога я ръсите?
Записан
Коктейл
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 3074
От: Варна


"Не се вземай на сериозно! :-D "


« Отговори #130 -: 17.04.2009 09:27:28 »

Велвет,има си специален звук за добавяне.Като започне да ти пищи машината докато смесва продуктите( в началото е някъде)-тогава само можеш.Иначе променяш Т за втасване ако отваряш и затваряш машината.

Захарта я слагам като предварително намажа козунака с разбит белтък и това става ПРЕДИ да започне за последно да втасва,след последното месене(ако прочетеш по-горе поста ми съм описала всичко).
Записан

DESS
наш човек
**
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 987
От: Варна



« Отговори #131 -: 17.04.2009 21:21:44 »

Ох мацки, по никое време мааам топъл козунак и реших, че няма да е честно, ако не споделя горчивия опит до момента и най- сетне добрия резултат, с който се тъпча престъпно в полунощ.

Четох темата още преди семдица и викам ще правим и ние в Мулинексчето, което обаче е с една бъркалка и аз чела недочела давай по изпитаната рецепта, дето всички сте ползвали. Ама кой да ти помисли, че козунакът ще излезе от кофичката, ще се лепне за капака на пекарната и ще остане суров. Та го допичахме и биваше горе долу, ама сякаш брашното му беше много, ние доста добавяхме с един черпак. Стана си хлебен, ето го:


Имаше и стафиди.

Вторият път решихме да делим продуктите на 2 и да пуснем на програма за 500 гр. ....
отново провал... не съ м го снимала хич.

И в двата случая изполвахме суха мая, по настояване на мъжа ми, въпреки че по рецепта беше жива....

ама мераклия и ентусиаст човека...
Викам ще меся на ръка аз вече. Но той не, та не...машина имаме, пък да се бъхти булката му не бива  :silly:
Примирихме се, че ще го печем във фурната, но решихме последно да опитаме услугите на машината.
Този път строго спазихме инструкциите, сложихме жива мая и увеличихме захарта
Брашно добавяхме доста. От целия пакет (1кг.) ми остана една голяма пълна чаена чаша.

и тук вече явно телепатична връзка имат Коктейл и мъжа ми, защото негова беше блестящата идея да го пуснем три пъти да се меси. Свят му се зави на това тесто, ама стана чудно. Оставихме го да втаса в машината и го извадих преди печенето. После го разделихме( но май не е имало нужда и моята тавичка се оказа достатъчно голяма и другия път ще го сложа целия вътре) оставих го да втасва намазан и поръсен, неоплетен в топла фурна на 50градуса, покрит с кърпа повече от час. После пуснах на 180гр. и се получи това:


не е кой знае какво, но си е успех на фона на предишните пъти, вкусен е, носи още захар май...и аз я увеличих по ваш съвет, но може още :biddrin:
няма стафиди, нито е плетен, просто не възлагахме надежи, той пък взе че стана, дори на снимката не се виждат конците, но ги има.
Лошото е, че  нямахме търпение и малко рано го разчупихме, много беше горещ още...
а на снимките след една седмица ще се вижда къде ми се е лепнал на дупето, ама няма да ги публикувам  :mrgreen:

дано съм била полезна, а не отегчителна.
Утре , ако имам по-добър резултат ще го снимам.

Чета, че мажете с белтък, аз с жълтък   :new78:
Успех на всички!
Записан

Catalina
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 2378
От: друга планета



« Отговори #132 -: 18.04.2009 03:39:42 »

Коктейл, много добре си се справила. Пък да ти кажа, след като разделих тестото на две и на мен ми се стори много малко там на дъното на контейнерчето, както и това във фурната и се притесних, че ще стане подметка, но напразно  :biddrin:.
Лимоновата кора аз си я сложих още в началото, а маслото също го изсипвах по малко, докато бърка машината още в началото. Само брашното добавях по дълго, докато спря да маже под бъркалките.
С мас не съм правила, но знам, че е хубаво да има два вида мазнина. Може да пробваш с 50:50 мас и масло.

Велвет, има сигнал след който можеш да добавяш още брашно или други съставки, но през другото време е по добре да не отваряш. Аз си позволявам до сигнала да добавям брашно, а след него стафидите (това при козунаците, иначе при хляб, на сигнала добавям брашно, ако е необходимо).

Дес, първия път като правих козунак по тази рецепта още при втасването го опуснах и се залепи в капака (моята машина е с две бъркалки). Тестото е толкова, че спокойно можеш да го разделиш на две, за да го печеш.
А, по тази рецепта не става да намалиш продуктите наполовина. Просто трябва да го печеш на два пъти, или си правиш един по-голям козунак в машината и отделяш малко тесто за кифлички  :biddrin:.
Аз също намазвам отгоре с жълтък.
Записан
Коктейл
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 3074
От: Варна


"Не се вземай на сериозно! :-D "


« Отговори #133 -: 18.04.2009 06:52:50 »

Днес надвечер ще правя още един,и утре сутрин рано-още един(за свекърите и майка ми).Какви изводи си направих...
 :idea: Сложих 250гр захар,но сега ще сложа 200гр.Когато се прекали със захарта става на трохи,а не на конци.За да имаме хубави конци не трябва да слагаме много захар.
 :idea: Ще смеся мазнината поне 50:50-мас и масло(Президент,не Бг)
 :idea: задължително мажете с разбит белтък.Послушайте ме!Взех предвид съвета на ИнаЧ и не съжалявам.Изобщо не се вижда с какво е мазано,сакаш току-що си посипал със захар и изглежда,че ще падне захарта,но е бетон!С желтъка не е толкова сполучливо,повярвайте ми!
 :idea: Този път дозата няма да я разделям на 2 козунака,а ще направя само 1 във формата и във фурната.
 :idea: Докато пека козунака ще сложа метална чашка с вода на решетката във фурната
 :idea: Приготвила съм си лимонена есенция-ще сложа и нея

Това е.И първия път станаха,дори закусвахме сега с козунак,но се надявам този път да станат още по-добре  :emot2:

Ако имате някакви въпроси ще отговарям.
Благодаря на Каталина и на всички,които ми изтърпяха безбройните въпроси  :kissi:
Записан

lubopitko
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 2597
От: София


прелитам на ниско


« Отговори #134 -: 18.04.2009 12:53:34 »

Ето и моите козунаци:

Козуначено руло с шоколад (първо го сложих в по- голяма тавичка, после го преместих, не трябваше да има дупка в средата, ама карай)



Вторият е със стафиди, мед и орехи (плетката е взаимствана от усуканата питка с мед и орехи на Танита)



Третия (със стафиди) още се пече в машината, не се изпече отгоре и сега го пека повторно, най- вероятно ще го преместя във фурната. Много ме е яд, че не може да се изпече хубаво отгоре!  :y56:

Късно видях поста на Коктейл за белтъка и ги намазах с разбито яйце и поръсих със захар.
Записан

    
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 20 Нагоре Изпрати тема Печат 
Svatbata.org  |  За всеки по нещо  |  Кулинарни изкушения (Модератор: Pepi)  |  Тема: рецепти за домашна хлебопекарна « назад напред »
Отиди на:  

БГ Фактор | Е-Телевизор | Ка Студио | Фото забавления | Видео сайтове
erogance | Family-bg.com | igrite.com | koteto.com | Autodata.BG | Онлайн флаш игри

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Svatbata.org Powered by SMF 1.1.19 SMF © 2006,2007 Simple Machines
Страницата е генерирана за 0.089 секунди с 21 заявки.