Моля влез или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Име, парола и продължителност на сесията
520243 Мнения в 10439 Теми от 17560 Потребители
Последен потребител: mayarivanova
* Начална Страница Помощ Търси Календар Чат Реклама RSS Вход Регистрация
Svatbata.org  |  За всеки по нещо  |  Кулинарни изкушения (Модератор: Pepi)  |  Тема: рецепти за домашна хлебопекарна 0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 20 Надолу Изпрати тема Печат
Автор Тема: рецепти за домашна хлебопекарна  (Прочетена 222785 пъти)
Коктейл
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 3074
От: Варна


"Не се вземай на сериозно! :-D "


« Отговори #60 -: 22.02.2009 11:20:53 »

Да,на Кети.Само увеличих захарта-сложих към 200гр.Това е. Пекох го на програмата за козунак,но като се изключи муленкса сложих козунаката с казанчето в предварително загрята фурма да се изпече малко отгоре,че ми се видя тестяв.Днес е малко твърд и сух  :rolleye: незнам защо.Другия път мисля,че ще е ОК.


Забелязала съм,че и хляба и козунака много бързо изсъхват.Има ли такова нещо при вас?На 3 ден хляба става адски твърд и сух.Защо така? :new78:
« Последна редакция: 22.02.2009 11:29:47 от Коктейл » Записан

diVarna
мушмурок
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 86


« Отговори #61 -: 23.02.2009 07:39:04 »

Коктейлче, и при мен става така с хляба. Има случаи (но много рядко), когато не става сух и твърд (например последния път, цяла седмица го ядохме и беше все така приятно мек; е, не като току-що изваден от пекарната, но не и корав). И все пак, спред мен е от това,че хляба се прави на друг принцип,не като в завода. Затова и козунака ти става като хляба.Аз никога не съм пекла козунак в машината за хляб, само го меся там. И той не ми изсъхва толкова бързо.Явно си е нещо от машината. Опитай да омесиш хляба в машината и после да го изпечеш във фурната. Да видим тогава ще изсъхне ли толкова бързо. Аз така не съм опитвала.
А къде държиш хляба, в торбичка ли?
Записан
Коктейл
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 3074
От: Варна


"Не се вземай на сериозно! :-D "


« Отговори #62 -: 23.02.2009 07:53:59 »

Държа го завит с домакинска кърпа от чист памук.
Записан

ив
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 2419



« Отговори #63 -: 23.02.2009 11:49:39 »

Аз хляба като се опече задължително го завивам в памучна кърпа и го слагам в плик, който затварям, докато хлябът не изстине. После кърпата е поела влагата от хляба, а хлябът си е супер мек и го слагам в друг чист плик, който обаче също винаги е затворен. А иначе наближава Великден и нямам търпение да започнем с козунаците.
Записан

vivianna
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 2783
От: Варна



« Отговори #64 -: 24.02.2009 20:05:35 »

А ако го държа в торбичка (хляба), не е ли подходящо?  :new78:
Записан

Коктейл
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 3074
От: Варна


"Не се вземай на сериозно! :-D "


« Отговори #65 -: 16.03.2009 10:26:06 »

Майка ми ми подари електронна везна.Вече мога да правя все повече рецепти,тъй като ще мога точно да отмервам продуктите.Иначе хляба го натакмих и става супер,но се мятам вече сладкиши и козунаци  :mrgreen:
Записан

Catalina
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 2378
От: друга планета



« Отговори #66 -: 17.03.2009 09:45:38 »

Бях дала рецепта за козунак, но нямах лична снимка. Вчера го повторих и този път го снимах. Стана приказка  :y02:

Козунака на  Ketti (месен и печен в машината за хляб):



Конците вътре:

http://media.snimka.bg/2419/011092515.jpg

http://media.snimka.bg/2419/011092519.jpg
 
Записан
lubopitko
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 2597
От: София


прелитам на ниско


« Отговори #67 -: 17.03.2009 13:08:04 »

Записвам се да следя темата, защото в скоро време и аз ще се обзаведа с това чудо на техниката.  :mrgreen: Рецептите и снимките изглеждат супер, момичета!  :y36:
Записан

    
ivelinafileva
новодошъл
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 4



« Отговори #68 -: 23.03.2009 11:27:03 »

Здравей те на всички в този форум току що се регистрирах и то по повод на това че от няколко дни и аз се сдобих с хлебопекарна и сега търся рецепти.Моята е moulinex от тази дето прави и багети.Искам да ви попитам може ли да се правят промени в програмите например на програма 1 да промениш продължителността. :new78:
Записан
lubopitko
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 2597
От: София


прелитам на ниско


« Отговори #69 -: 23.03.2009 11:39:55 »

Здравей и добре дошла сред нас! Кой модел Мулинекс е, заинтригува ме? В упътването ти не пише ли за промяна на продължителността? Аз нищо не мога да кажа, защото все още нямам хлебопекарна, нека другите момичета се включат.  :y36:
Записан

    
ivelinafileva
новодошъл
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 4



« Отговори #70 -: 23.03.2009 11:57:18 »

moulinex ow-5003 ами то в това упътване само са изброени програмите има една рецепта и общо взето нищо повече.В магазина ми казаха че има рецепти и подробно упътване но като се прибрах и я разгледах по-скоро има кратко упътване  и една рецепта но на доста езици. :redface:А уж за по-хубаво си купих по-скъпата тази която прави и багети.На модел ow 5000 който е по-предния от моята пише че има възможност за 80 комбинации а се различават само по това че моята прави и багети и е по-следващия модел.Ако някой има опит нека сподели. :new53: :new53:
Записан
vivianna
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 2783
От: Варна



« Отговори #71 -: 23.03.2009 13:02:49 »

Здравей те на всички в този форум току що се регистрирах и то по повод на това че от няколко дни и аз се сдобих с хлебопекарна и сега търся рецепти.Моята е moulinex от тази дето прави и багети.Искам да ви попитам може ли да се правят промени в програмите например на програма 1 да промениш продължителността. :new78:

Продължителността на програмите се променя от копчето за препичане - има 3 варианта, леко, средно и по-голямо препичане. Те са направени така, че да ни улеснят. Ръчно едва ли ще можеш да промениш пък и не ти е нужно. Избери от трите варианта.  :emot2:
Записан

ivelinafileva
новодошъл
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 4



« Отговори #72 -: 25.03.2009 09:47:53 »

А може ли да се използва мая на кубчета вместо суха и как  във водата заедно със солта и захарта или пак накрая?
Записан
Коктейл
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 3074
От: Варна


"Не се вземай на сериозно! :-D "


« Отговори #73 -: 25.03.2009 09:54:56 »

Ами аз бях правила козунак с мая на кубчета като предварително я разтворих с топличка вода.

НО по принцип използвай суха мая.Много по-удобно и лесно е.И така няма място за грешка.

Чесно казано хлебопекарната е злато,но трябва да се спазват точно рецептите,защото стават фалове.
Записан

ivelinafileva
новодошъл
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 4



« Отговори #74 -: 26.03.2009 06:46:26 »

Благодаря ви за съветите.Имам и още един въпрос всеки хляб ли става с такава кора или просто нещо не правя както трябва :ques:Имам предвид,че кората е малко дебела поне на мен така ми се струва.И още козунаците на коя програма ги правите?
Записан
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 20 Нагоре Изпрати тема Печат 
Svatbata.org  |  За всеки по нещо  |  Кулинарни изкушения (Модератор: Pepi)  |  Тема: рецепти за домашна хлебопекарна « назад напред »
Отиди на:  

БГ Фактор | Е-Телевизор | Ка Студио | Фото забавления | Видео сайтове
erogance | Family-bg.com | igrite.com | koteto.com | Autodata.BG | Онлайн флаш игри

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Svatbata.org Powered by SMF 1.1.19 SMF © 2006,2007 Simple Machines
Страницата е генерирана за 0.075 секунди с 21 заявки.