Моля влез или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Име, парола и продължителност на сесията
402660 Мнения в 8945 Теми от 11659 Потребители
Последен потребител: elinjik
* Начална Страница Помощ Търси Календар Чат Реклама RSS Вход Регистрация
Svatbata.org  |  За всеки по нещо  |  За татковците и бъдещите съпрузи /специално/ (Модератори: greg, nokep)  |  Тема: Пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха 0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] Надолу Изпрати тема Печат
Автор Тема: Пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха  (Прочетена 2650 пъти)
greg
Администратор
*
Неактивен Неактивен

« -: 12.10.2006 18:21:02 »

Малко хора знаят от къде произлиза тази "директива" :biddrin:

В края на XVI век мъжете предимно са "общували" чрез хладни оръжия. Сред тях особено актуални са били тези с широките остриета. Особеностите на дизайна им не позволявали при близка борба да пробождат направо в гърдите, защото неприятно се заклещвали в ребрата. Оръжието трудно можело да преодолее костната решетка на ребрата и така да нарани вътрешните органи, което всъщност била и крайната цел. Подобен резултат можело да бъде постигнат само ако мечът се забие със страшна сила. Но нали разбирате, че правейки този размах, мъжът остава неприкрит и страшно уязвим, а и на бойното поле няма време за подобни акробатики. Затова са изобретили друг подход - мечът се забива в стомаха с движение нагоре в тялото, така се заобикаля гръдният кош и безпрепятствено се прониква до дробовете и сърцето. През Средновековието тази техника била известна с правилото "Пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха". Минало време и тази крилата фраза добила друг, по-романтичен смисъл.

rule #1: rtfm

rm -rf /etc/president.bg/Parvanov
rm -rf /etc/SUVs/all
merimna
спящ на клавиатурата
Неактивен Неактивен

От: трън,та на глог

съжЕлявам!

« Отговори #1 -: 12.10.2006 19:19:40 »

И аз като че ли предпочитам този втория....макар и не оригинален и придобит по-късно.Първия вариант ми идва много свиреп...макар да обичам онези времена и историите за двубои и войни.

А и определено мисля,че един мъж наистина обича да си похапва вкусни нещица и колкото повече жената ги може толкова по-добре.Така поне мисля аз......... :wink:

"Наглеждай сърцето ми- оставих го при теб."
__EtnA__
мушмурок
*
Неактивен Неактивен

От: И аз незнам от къде...

Пловдивчанка HeYkpoTuMa, изгубена във Варна...

« Отговори #2 -: 24.10.2006 14:07:52 »

Аз като професионално изкривена да кажа -  "Пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха" казал дебалансирания куршум :twisted:

"...възможностите съществуват, за да се възползваш от тях."

[img width=250]http://lines.kukuzya.ru/10_18_12450604730.62
charming
дивак
Администратор
*
Неактивен Неактивен

От: Пловдив

Пловдив

« Отговори #3 -: 02.11.2006 17:28:59 »

Аз като професионално изкривена да кажа -  "Пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха" казал дебалансирания куршум :twisted:
:sm32: :sm32: :sm32:

http://smileys.svatbata.org/ - Усмивки
http://polezno.svatbata.org/ - Полезни статии
Ofi
наш човек
**
Неактивен Неактивен

От: София

« Отговори #4 -: 09.11.2006 13:14:10 »

Става ли въпрос за манджи,моят мъж има само стомах и никакво сърце.Но за това тази фраза е,че любовта минава през стомаха,а за пътят към сърцето-не бих пробвала в буквалния смисъл. :lol:

Dani_l
плямпало, ама се трае
Неактивен Неактивен

« Отговори #5 -: 09.11.2006 17:45:17 »

Определено много интересно...Не знаех,че от там идва поговорката.
Обаче и второто тълкуване е изключително вярно...Баба ми казва: Ако искаш нещо от един мъж, нахрани го хубаво и изчакай 20 минути :lol:.

Tedi
Любима на трима
наш човек
**
Неактивен Неактивен

От: област Бургас

« Отговори #6 -: 13.11.2006 19:33:10 »

Попитали семейство с дълъг семеен стаж:
Каква е рецептата толкова години да живеете заедно и да се разбирате?
Дядото отговорил:Ами рецептата е в това,че моята благоверна съпруга винаги се допитва до мен и винаги моята дума е последна.
В този момент влиза съпругата и пита:
-Скъпи,какво да сготвя за обяд?
Той:
-Ами нека да е свинско със зеле.Толкова вкусно го правиш.
Тя:
-Хубаво ,ама аз си мислех свинско с картофки на фурна.А,какво ще кажеш/
-Ми ,добре и това го правиш вкусно.Хайде сготви свинско с картофки .
Ето видяхте ли ?Последната дума е моята.

:emot2: :haha: :haha: :haha:
Блонди©
Изрусена
Вещица без метла
Неактивен Неактивен

От: Русоландия

Русокоска...

« Отговори #7 -: 13.11.2006 19:43:23 »

Един човек от квартала казва,ЧЕ ТАЙНАТА НА ДОБРИЯ БРАК Е "кОЛКОТО МОЖЕ ПО-МАЛКО КАЗАНИ ДУМИ" :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
пРОСТО НЕ РАЗБИРАМ КАК 2МА ХОРА КОИТА НЕ СИ ГОВОРЯТ КАК ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО??????????

Да бъдеш огън, който не гори...Да нямаш рани, а да те боли....
Tedi
Любима на трима
наш човек
**
Неактивен Неактивен

От: област Бургас

« Отговори #8 -: 13.11.2006 19:52:58 »

Един човек от квартала казва,ЧЕ ТАЙНАТА НА ДОБРИЯ БРАК Е "кОЛКОТО МОЖЕ ПО-МАЛКО КАЗАНИ ДУМИ" :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
пРОСТО НЕ РАЗБИРАМ КАК 2МА ХОРА КОИТА НЕ СИ ГОВОРЯТ КАК ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО??????????

Тоя човек от квартала да си гледа работата.Според мен това си е пълна незаинтересованост.Даже не е трябвало да му помниш сентенцията ,щото е пълна глупост.Не си заслужава и коментара!
Сори ако те обидих ама си е така.И ти го знаеш де.
:cvete:
Digital Rebel
новак
*
Неактивен Неактивен

От: Варна

Промоцията свърши!

« Отговори #9 -: 19.10.2009 10:01:03 »

Пътят към сърцето /и към всички останали части плюс портфейла/ на мъжа минава през стомаха - ТАКА Е!

http://nashatasvatba.wordpress.com - Един блог, една Сватба във Варна!
Страници: [1] Нагоре Изпрати тема Печат 
Svatbata.org  |  За всеки по нещо  |  За татковците и бъдещите съпрузи /специално/ (Модератори: greg, nokep)  |  Тема: Пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха « назад напред »
Отиди на:  

БГ Фактор | Бижута и аксесоари | Е-Телевизор | Ка Студио | Фото забавления
erogance | Family-bg.com | igrite.com | JobSuit.com | koteto.com | Za-TEBE.com

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Svatbata.org Powered by SMF 1.1.11 SMF © 2006,2007 Simple Machines LLC
Страницата е генерирана за 0.143 секунди с 22 заявки.