Моля влез или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Име, парола и продължителност на сесията
520251 Мнения в 10439 Теми от 17560 Потребители
Последен потребител: mayarivanova
* Начална Страница Помощ Търси Календар Чат Реклама RSS Вход Регистрация
Svatbata.org  |  За всеки по нещо  |  Кулинарни изкушения (Модератор: Pepi)  |  Тема: Технология за печене на кекс ? *Р* 0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] Надолу Изпрати тема Печат
Автор Тема: Технология за печене на кекс ? *Р*  (Прочетена 30777 пъти)
charming
дивак
Администратор
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 3171
От: Пловдив


Пловдив


WWW
« -: 15.11.2006 12:07:33 »

Кажете ми как печете кекса за да не стане на подметка ?
В предварително загрята фурна ли ? Ако да на колко градуса ?
Имам някакъв спомен, че първите 15мин. не се отваря фурната, но не съм сигурна. Има ли някакви тънкости и т.н.
Очаквам съветите ви и като направя кекса ще ви кажа за резултата.
« Последна редакция: 18.03.2008 12:21:00 от Moonbeam » Записан

http://smileys.svatbata.org/ - Усмивки
http://polezno.svatbata.org/ - Полезни статии
green
мушмурок
*
Неактивен Неактивен

Мнения: 402



« Отговори #1 -: 15.11.2006 12:13:21 »

charming, аз като пека кеск го слагам в леко загрята фурна 100 грагуса и тогава увеличавам температурата според рецептата. Прави се таза за да не спихне кекса докато загрее фурната, ако пък е много нагорещена когато го слагаш ще се запече и ще хване кора отгоре ,а вътре няма да се изпече.
Успех и да се похвалиш какво ще измайсториш :biddrin:
Записан
Chanel
Редактор
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 5856


няма невъзможни неща


« Отговори #2 -: 15.11.2006 12:24:00 »

charming незнам каква фурна имаш, но задължително трявба да е загрята когато слагаш кекса.
Моята има 2 програми за печене- едната вентилаторна за сладки, а другата пече само отгоре за месо и риба. Та аз пека кекса на вентилаторната програма.Така се започва да се пече равномерно.
Записан

nia
Мисис Svatbata.org 2006 3 място
*
Неактивен Неактивен

Мнения: 170



« Отговори #3 -: 15.11.2006 12:33:06 »

Аз съ6то го пека на предварително загрята фурна -180 градуса,но без вентилатор за6тото така ми изгаря отгоре.Ако е панди6пан тестото не отваряй фурната преди да е по4ти готов(то май за вси4ки видове тесто се отнася) и ако фурната е много силно постепенно намаляй температурата,за6тото  6те спадне  и 6те се степа.
Записан
charming
дивак
Администратор
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 3171
От: Пловдив


Пловдив


WWW
« Отговори #4 -: 15.11.2006 12:49:16 »

Имам вентилатор, ама сега не разбрах с него или без него и колко нагрята да е фурната.
Записан

http://smileys.svatbata.org/ - Усмивки
http://polezno.svatbata.org/ - Полезни статии
nia
Мисис Svatbata.org 2006 3 място
*
Неактивен Неактивен

Мнения: 170



« Отговори #5 -: 15.11.2006 12:50:57 »

Аз 6те ти препоръ4ам без вентилатор на 180 градуса загрята фурна.
Записан
balmy
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 3502
От: Atlanta



« Отговори #6 -: 15.11.2006 14:09:20 »

Аз най-хубавия кекс в живота си съм правила на едновремешните електрически тенджери с реотан отгоре. Сипваш, слагаш капака и включваш. Никога не ми е спадал. Ако ти се намира пробвай  :emot2:
Не съм правила с години сега... :cry:
Записан

BuBs
наш човек
**
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 1899


"От всички сериозни неща, бракът е най-смешното!"


« Отговори #7 -: 15.11.2006 14:29:52 »

Аз не отварям първите 15 мин., пека го в предварително загрята фурна - между 150 и 180о, а като сложа кекса пускам да пече само отдолу. След петнайсетте минути, пускам и отгоре и отдолу да пече!
Всъщност така правя и при питките, баниците.... като дам само отдолу, огъня подбира тестото нагоре, а после вече и отгоре като пусна да пече... и става екстра :mrgreen:!
Записан

... "Ако някоя сграда се срути, има ли значение, че е правена по талантлив чертеж?..."
elita
наш човек
**
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 1109
От: Враца


Враца


« Отговори #8 -: 15.11.2006 16:25:59 »

Аз пък знам че фурната не се отваря изобщо. Даже като го изпека и изключа фурната я оставям 5 минутки и чак тогава го вадя. Мислех си че се слага в студена фурна, но явно греша  :new78: Хич ме няма по кексовете
Направи го без вентилатор и на загрята фурна пък после ще почерпиш и дано да стане  :y36: :cvete:
Записан



Коктейл
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 3074
От: Варна


"Не се вземай на сериозно! :-D "


« Отговори #9 -: 21.06.2009 06:28:26 »

Вчера правих кекс.......
Познатата,която ми даде рецептата ми каза да го сложа в студена фурна и тогава да включа на 200 градуса.Белтъците и желтъците ги разбивах отделно.Белтъците-на сняг.
Както и да е..Сложих кекса,надигна се идеааааалноо!2-3 пръста над формата.Пукна се,абе всичко ОК.
Моята позната ми каза като го изключа да не го вадя от фурната докато не изстине.Никакво отваряне от слагането в студена фурна до като изстине.
И.....спадна  :cry: Пак стана,вътре мек като памук,много сполучлив,но ако беше си останал така,както беше докато се печеше ......  :conf:
Защо така?  :new78:
Записан

kokona
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 3703



« Отговори #10 -: 21.06.2009 16:33:31 »

Едно време печах много кексове,ден през ден ядяхме всякакви видове.Та мисълта ми е,че винаги леко ми е спадал след като го извадя,но почти винаги си бяха с еднаква височина-според мен нормална и достатъчна.По високо никога.Е,предполагам с повечко материал ще стане! :mrgreen:
Та чудно ми е как разбра,че е готов!
Аз каквото и да пека,може и да пише,че не се отваря фурната,но и погачи да правя и не знам си още какво ,за което не трябва да излиза грам топлина,а все отварям,все проверявам,не мога иначе.
Та как ти обясни познатата?!Кога да разбереш,че е готов?То фурни различни,или на определена температура,точно определено време!А и някой фурни се включват и изключват,други не.Има ли разлика?
Записан

Коктейл
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 3074
От: Варна


"Не се вземай на сериозно! :-D "


« Отговори #11 -: 21.06.2009 18:49:31 »

Та чудно ми е как разбра,че е готов!
Ами който го може си го може  :mrgreen: :wink:
Записан

Страници: [1] Нагоре Изпрати тема Печат 
Svatbata.org  |  За всеки по нещо  |  Кулинарни изкушения (Модератор: Pepi)  |  Тема: Технология за печене на кекс ? *Р* « назад напред »
Отиди на:  

БГ Фактор | Е-Телевизор | Ка Студио | Фото забавления | Видео сайтове
erogance | Family-bg.com | igrite.com | koteto.com | Autodata.BG | Онлайн флаш игри

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Svatbata.org Powered by SMF 1.1.19 SMF © 2006,2007 Simple Machines
Страницата е генерирана за 0.079 секунди с 21 заявки.