Моля влез или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Име, парола и продължителност на сесията
429348 Мнения в 9367 Теми от 13161 Потребители
Последен потребител: pichoo
* Начална Страница Помощ Търси Календар Чат Реклама RSS Вход Регистрация
Svatbata.org  |  За всеки по нещо  |  За дома - уют и комфорт (Модератор: Kali_jj)  |  Тема: мухъл!!! ^С^ 0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 Надолу Изпрати тема Печат
Автор Тема: мухъл!!! ^С^  (Прочетена 17313 пъти)
desi_koki
новак
*
Неактивен Неактивен

« Отговори #75 -: 13.07.2008 18:23:33 »

Утре ще е големият ден сега започваме разместването на секциите. А и май ми беше останала още една кофа от същия цвят латекс така че ще може да я минем отгоре с нея.

vivianna
плямпало, ама се трае
Неактивен Неактивен

От: Варна

« Отговори #76 -: 12.12.2008 11:14:32 »

Ох и ние имаме мухъл. Сградата е нова и още съхне. Взехме влагоуловител за около 200лв, доволни сме. Поне за едната стая е решение някакво. Макар че в момента и в раклата на дивана и ма зелени гъби, с тях незнам как да се боря. Да пръскам ли по раклата? Една приятелка каза, като забърша мухъла за да предовратя последваща поява (за раклата говоря) да я мина с безцветен лак за мебели.
Мисля за другата стая да взема от тези кутии за които Кали говори. Но може би преди това трябва да напръскам стената с мухъла със Саво и после да пускам каквото и да било да суши въздуха
 :new78:  Ние във всяка стая имаме мухъл, дори и коридора. Държим вратите на гардероба отворени, за проветрение, което е адски неудобно, но иначе "занимават" дрехите. Даже чекмеджетата с дребни неща миришат на мухъл  :mad: А да не говоря с колко обувки се прости пролетта на тази година.
 :cussing:

Kali_jj
Feel the magic in the air
Вещица
*
Неактивен Неактивен

« Отговори #77 -: 12.12.2008 12:44:23 »

Вивиана,  има малки кутии за влага, които са за гардероби. Може от тях да сложиш за да намалиш поне разпространението на влагата и гъбите......
Не мисля обаче че пръскането със Саво в дивана е добра идея..... все пак говорим за белина! Пробвай да напръскаш петната със светъл оцет, но преди това извади всичко от раклата. Предвиди и малко време да изсъхне... да постои отворена. после слагаш кутията и....надявам се да има ефект!

За почистване на плесен и мухъл – смесват се равни количества вода и оцет и се почиства с кърпа или гъба. Ако мухълът е по-упорит, се слага повечко оцет.

<br />
vivianna
плямпало, ама се трае
Неактивен Неактивен

« Отговори #78 -: 12.12.2008 12:50:40 »

В раклата няма нищо  :eek: Като се сетя че за спалнята искахме голямо легло с ракла отдолу с цел да събираме багаж там - дрехи... А сега и тази ракла стои празна. :mad:  А другата ни ракла е под разтегателния диван в хола (дивана е от тези в мебелната палата дето ги продават и са много разпространени). Та мерси, Кали  :y36:, ще избърша мухъла с оцет (+вода), а после и тази "вълшебна" кутия. Ще проверя в Пикадили за нея.   :y07: :y10:

Ivy
Мисис Svatbata.org 2008 3 място
*
Неактивен Неактивен

Щъркелът ни донесе малка буба Александра

« Отговори #79 -: 24.12.2008 02:26:18 »

Ние се борим с гадината вече година и половино но найсе...нищо не помага.
Винаги се появява отново.
Изхода е да се преместим в ново жилище

cvetito
наш човек
**
Неактивен Неактивен

От: Нашата приказка...

Усмихвай се :)

« Отговори #80 -: 03.03.2009 01:07:26 »

В кухнята ни има страшна влага и мухал........нищо не помага  :rolleye: Мисля си ако сложим абсорбер, дали няма да се променят нещата?Как мислите?
Chanel
Редактор
Неактивен Неактивен

няма невъзможни неща

« Отговори #81 -: 03.03.2009 09:47:44 »

Ти без абсорбатор ли готвиш? Нищо чудно,че има мухъл. Във всяко помещение в което има влага и не се проветява има мухъл.

cvetito
наш човек
**
Неактивен Неактивен

От: Нашата приказка...

Усмихвай се :)

« Отговори #82 -: 03.03.2009 11:33:14 »

Ами, не знам дали правилно ще обясня, понеже и аз не съм на ясно. Имам, но не знам как се казва : абсорбер или абсорбатор. Мисля, че е абсорбатор (той е с активен въглен, всъщност само върти въздуха, пречиства), а абсорбера не е ли с тръба и да изкарва въздуха навън? Аз всъщност такова нещо искам.
tediata
плямпало, ама се трае
Неактивен Неактивен

От: софия

« Отговори #83 -: 14.03.2009 08:11:18 »

ние имаме мухал в спалнята,взехме си влагоуловител на церазит и наистина събира вода,а самия мухал го напръсках със саво и избледня и почти изчезна :new10:

vivianna
плямпало, ама се трае
Неактивен Неактивен

« Отговори #84 -: 14.03.2009 11:26:54 »

Като ви чета за тия апартаменти - да кажа и аз за нашето ново строителство.
От година и половина сме тук и почнаха още отдавна проблеми - първо вратата на банята отдолу подпухна, и започна да се "бели" все едно постоянно я мокря с вода, а тя въобще дори не е мокрена. Къпем се в душ-кабина и до вратата вода не стига.
После този мухъл, отначало малко, а днес да ми видите спалнята - ЦЕЛИТЕ стени са на петна и точки от мухъл. Чакаме пролетта и по-топло време да напръскаме и боядисаме. Ама то как да спиш в такава стая. Нещо по-лошо и в скрина и гардероба намирисва....  :y07: Само си кътам дрехите, държа ги най-напред на рафтовете, за да не се допират до стената отзад. А искахме по-голям гардероб за багажериите а то кво стана сега и половината дали ползваме.
Мухъл има и в дневната - няма да коментирам.
Едно петно ни тормози в спалнята (теч), като вали и то набъбва. Казахме на строителя (инвеститора), уж го оправяли а ето снощи пак се появи това петно.  :twisted:
 :cussing:
Но дано това е до едно време и след 3 години, както се говори, блока изсъхне и такива мухъли и петна не ни тормозят.

Svetla
плямпало, ама се трае
Неактивен Неактивен

От: Перник

Перник

« Отговори #85 -: 14.03.2009 11:29:59 »

Вивиана, дано наистина да изсъхне, че така е много гадно  :conf: Аз имам влага само в банята, и пак се дразня при всяко влизане, пък представям си какво е из цялата къща да е така.

Melisa
плямпало, ама се трае
Неактивен Неактивен

От: somewhere over the rainbow

Щастие голямо, това да бъдеш мама!

« Отговори #86 -: 14.03.2009 11:35:00 »

Виви, а с какво изложение ви е апартамента?

Stela Raeva
спящ на клавиатурата
Неактивен Неактивен

От: Морето.............

Нашата малка принцеса .....

« Отговори #87 -: 14.03.2009 13:01:37 »

Вивиана защо не пробвате да си купите тези машинки които са против влага. Една позната и тя има пробелм с влагата и си взеха такава. Дан отмине

[/url]
juli
наш човек
**
Неактивен Неактивен

От: Germany

« Отговори #88 -: 14.03.2009 14:16:28 »

viviana, как така ще изсъхне блока след 3 години?
Аз не съм чувала мухъл ей така да се махне или изсъхне. Да не ви говорят празни приказки и да ви замазват очите?
Между другото мухълът е много вреден (предизвиква астми и други алергии) и не знам дали е редно да чакате 3 години. Не искам да те плаша, но не може ли да се направи нещо? Няма ли отговорен който да се погрижи?

"Die verstehen sehr wenig, die nur das verstehen, was sich erklären lässt."
Jes
мушмурок
*
Неактивен Неактивен

« Отговори #89 -: 14.03.2009 14:46:44 »

Имам познат, който работи на един строеж, ако знаете какви страхотии ми говори. Как собственика не държи въобще на качеството и само гледа да се завърши блока, как слагат наполовина нужният материал, ужас ви казвам. Докато го строяха единият балкон просто падна  :doh:, ами утре като се нанесат хора и недай си боже човек има на него. И половината блок е собственост на Лечева ...
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 Нагоре Изпрати тема Печат 
Svatbata.org  |  За всеки по нещо  |  За дома - уют и комфорт (Модератор: Kali_jj)  |  Тема: мухъл!!! ^С^ « назад напред »
Отиди на:  

БГ Фактор | Бижута и аксесоари | Е-Телевизор | Ка Студио | Фото забавления
erogance | Family-bg.com | igrite.com | JobSuit.com | koteto.com | Za-TEBE.com

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Svatbata.org Powered by SMF 1.1.11 SMF © 2006,2007 Simple Machines LLC
Страницата е генерирана за 0.173 секунди с 24 заявки.