Моля влез или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Име, парола и продължителност на сесията
520074 Мнения в 10438 Теми от 17555 Потребители
Последен потребител: one and only
* Начална Страница Помощ Търси Календар Чат Реклама RSS Вход Регистрация
Svatbata.org  |  За всеки по нещо  |  Кулинарни изкушения (Модератор: Pepi)  |  Тема: Марципан Варна - покритие за торти *К* 0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] Надолу Изпрати тема Печат
Автор Тема: Марципан Варна - покритие за торти *К*  (Прочетена 15527 пъти)
MЕЙЧЕ
Finally Found Myself
Главна Вещица
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 4993
От: Nowhere and Anywhere



« -: 30.04.2007 17:02:27 »

По повод поста на Lenny в темата за тортите
Мейче, страхотни са! Давай рецептите, моля те! То не, че аз ще имам успех с приготвянето им, но човек може някога пък и да се пробва... А и във форума има много по-способни от мен момичета, мисля, че и за тях ще бъде интересно
пускам тази тема:


Лени, рецептата за кръглата торта е тук, а иначе покритието на торите ми е от Марципан Варна: 120мл вода, 50гр краве масло, около 120-150гр брашно - водата и маслото се кипват, добавя се брашното и се бърка, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. След това се сваля от огъня, оставя се да изстине и се замесва тесто с пудра захар.
Не мога да дам точно количество на пудрата захар, защото аз слагах на око, до получаване на тесто, подходящо за разточване, моделиране и т.н Когато тестото е почти готово в него се слагат боички за оцветяването му и се размесва докато цветовете се разнесат напълно в тестото.

Рали е работила повечко с Марципан Варна и ако има нещо да добави ще е много хубаво :lol:
Записан

We Cannot Become What We Need To be Remaining What We are!                              http://meicheiscooking.blogspot.com/
Chanel
Редактор
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 5856


няма невъзможни неща


« Отговори #1 -: 22.06.2009 18:14:50 »

Пак съм аз. Как го точите този марципан.Аз не можах да го разточа много тънко.
Записан

kokona
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 3697



« Отговори #2 -: 22.06.2009 19:10:46 »

Пак съм аз. Как го точите този марципан.Аз не можах да го разточа много тънко.
То и аз не мога тънко,затова розите ми се получават по дебели и накъсани тук там.Хем притискам,заоблям,ама нъцки.Иначе за покритие го точа върху фолио и после обръщам върху тортата,прилепям плътно-отлепям фолиото и изрязвам излишната част.
Записан

Chanel
Редактор
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 5856


няма невъзможни неща


« Отговори #3 -: 22.06.2009 19:50:18 »

Не се бях сетила за фолиото.
Пепи благодаря ти за идеята за брашното.
Моята торта стана хубава на вкус, но кошмарна на външен вид. Имах на гости приятели и не ми казаха,чпо зелено нещо не са яли. Бях оцветила марципана в зелено.Нямаше много желаещи за второ пърè.Да не кажа, че със зор изядоха първото.
Записан

kokona
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 3697



« Отговори #4 -: 22.06.2009 19:57:17 »

Не се бях сетила за фолиото.
Пепи благодаря ти за идеята за брашното.
Моята торта стана хубава на вкус, но кошмарна на външен вид. Имах на гости приятели и не ми казаха,чпо зелено нещо не са яли. Бях оцветила марципана в зелено.Нямаше много желаещи за второ пърè.Да не кажа, че със зор изядоха първото.
Е,не вярвам да е било,чак толкова лошо!Последният път и аз не помня какво масло взех,но стана вкусен марципана,чак се изненадах.Понеже развалиха БГ маслото,повечето пъти мирише на мандара-кашкавал=сирене и тем подобни,а като се има предвид,че трябва да е сладко-с това масло нищо не се получава.
Пробвай с шоколадови глазури и заливки следващият път и примерно с бели шоколадови рози,които може да оцветиш.Поне вкуса ще е гарантиран.
А и не знам каква тортичка точно си правила,но не вярвам да не е била вкусна! :y36:
Записан

riuno
мушмурок
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 453
От: Полите на Витоша



« Отговори #5 -: 23.06.2009 14:33:42 »

             Трябва ли марципан Варна след като се приготви да престои в хладилник или може да се използва веднага :ques:
            Колко време след приготвянето му може да се използва(ден,месец) :ques:
               Как се съхранява :ques:
Записан

kokona
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 3697



« Отговори #6 -: 23.06.2009 14:51:10 »

Трябва ли марципан Варна след като се приготви да престои в хладилник или може да се използва веднага :ques:
Пробвах-Може! :emot2:
Но иначе,аз и не го държа много в хладилника.Около 20 мин. и то завит в свежо фолио.

            Колко време след приготвянето му може да се използва(ден,месец) :ques:
Използвах го месец след замразяването му и ставаше.Беше малко по мек след размразяването му.Размразих го на стайна температура.Ивадих го през нощта и го оставих както си е с фолиото.Ако се развие изсъхва.
Но ти препоръчвам да не си правиш предварително и да замразяваш.По добре се получава с пресен марципан. :emot2:


               Как се съхранява :ques:
Обвива се в свежо фолио плътно и във фризера.

Нека и другите споделят опит!
Записан

Chanel
Редактор
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 5856


няма невъзможни неща


« Отговори #7 -: 23.06.2009 19:09:42 »

Добре де само марципан Варна ли има ?
Тук има поне 5 вида марципан, ама никой не е Варна. И всички са със вкус на бадеми. На цвят марципана е мръсно жълт.
Записан

MЕЙЧЕ
Finally Found Myself
Главна Вещица
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 4993
От: Nowhere and Anywhere



« Отговори #8 -: 23.06.2009 20:01:16 »

Добре де само марципан Варна ли има ?
Тук има поне 5 вида марципан, ама никой не е Варна. И всички са със вкус на бадеми. На цвят марципана е мръсно жълт.
Има различни покрития, не е само м-н Варна, но аз лично съм пробвала най-вече него, защото продуктите за направата му са ми лесни за намиране. А това вашето е бадемов марципан и на вкус на мен ми харесва много повече от марципан Варна /Варна-та е и по-бял на цвят/.
Веднъж се опитах да работя с този бадемов марципан , но беше много мек, лепеше се по ръцете и накрая го хвърлих.

п.с. а Милка имаха един страхотен лимитиран шоколад - бадемов марципан покрит с млечен шоколад :y35:
« Последна редакция: 23.06.2009 20:04:01 от MЕЙЧЕ » Записан

We Cannot Become What We Need To be Remaining What We are!                              http://meicheiscooking.blogspot.com/
Chanel
Редактор
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 5856


няма невъзможни неща


« Отговори #9 -: 23.06.2009 20:06:04 »

Че как се приготвя марсипана? Какви продукти са необходими за приготвянето?
Тук е готов и само го разточваш.
Записан

kokona
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 3697



« Отговори #10 -: 23.06.2009 20:20:14 »

Добре де само марципан Варна ли има ?
Тук има поне 5 вида марципан, ама никой не е Варна. И всички са със вкус на бадеми. На цвят марципана е мръсно жълт.
Марципан Варна не се купува,а си го правим.
Бадемов марципан продават и при нас.Сурова маса-200 гр. опаковка.-на цена някъде около 4.00лв.
За покритие и разни рози там,аз лично си правя килограм марципан.Ако си купя готов бадемов ще ми дойде много скъпо,а и не на всеки би се понравил вкусът му.Аз лично не го харесах.
Доколкото разбрах от описания на Абра,400 гр.бадемов марципан сурова маса се смесва със 100 гр пудра захар.
Друг марципан аз не съм виждала да се продава при нас в малки количества,иначе знам,че продават готов фондан и разни там покрития в килограмови маси.Видях в интернет магазини от момичетата тук и от готварския сайт.
Пробвах да правя и захарният фондан на Абра-който го има на първа страница на темата и макар и да ползвах мед вместо глюкоза-пак се получи.Много бързо съхнеше и трябва много бързо да се работи с него.Сигурна съм,че ако се направи както тя е обяснила покритието ще е сполучливо,а и е вкусен. :smile:
И още нещо.Не е задължително да се използва захарен фондан или марципан .
Можеш да направиш шоколадово покритие,или шоколадов марципан,фалшив марципан,покритие от бонбони marshmallows,или просто да използваш сметана и плодове за украса.В интернет има доста идеи. :emot2:


Внимание - 4 нови отговора бяха публикувани докато ти пишеше.
Ухаааааааааааааа! :lol:
Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше. :haha: :haha: :haha:
Записан

Chanel
Редактор
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 5856


няма невъзможни неща


« Отговори #11 -: 23.06.2009 20:26:05 »

Отговорихте ми на много въпроси.Значи аз вчера исках да покрия тортата и украса да направя с 200гр. марципан.
Ама пишете бе хора.Аз от къде да знам,че килограм марципан трябва и се чудех къде ми е грешката и що не стига.
И аз искам рецептата на чушките бюрек като Невидима.
Записан

kokona
плямпало, ама се трае
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Мнения: 3697



« Отговори #12 -: 23.06.2009 20:37:13 »

Шанел,аз си правя по 1 килограм марципан Варна-грубо казано-един вид двойна доза,защото обичам да си претрупвам тортетата. :mrgreen:Иначе с 500 гр Варна покривам торта и ми остава за около 5-6 рози.Мейче е дала рецептата за марципан Варна-за съставките които е дала,понеже аз го правя по нейна рецепта ми е нужна точно 500 гр пудра захар,за да го замеся и да не ми лепне.
Именно бадемовият марципан който е показала е сурова маса и е нужно да се размеси с пудра захар преди употреба.На 400 гр марципан-100 гр пудра захар.

Относно чушките бюрек,аз ползвам печени чушки.Обелвам ги и ги пълня със смес от натрошено сирене,яйце и копър.Притискам ги леко,овалвам ги в брашно и после в яйце и ги пържа.Някои използват галета или царевично брашно след яйцето.Това е!
Записан

Страници: [1] Нагоре Изпрати тема Печат 
Svatbata.org  |  За всеки по нещо  |  Кулинарни изкушения (Модератор: Pepi)  |  Тема: Марципан Варна - покритие за торти *К* « назад напред »
Отиди на:  

БГ Фактор | Е-Телевизор | Ка Студио | Фото забавления | Видео сайтове
erogance | Family-bg.com | igrite.com | koteto.com | Autodata.BG | Онлайн флаш игри

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Svatbata.org Powered by SMF 1.1.19 SMF © 2006,2007 Simple Machines
Страницата е генерирана за 0.194 секунди с 21 заявки.