*8 признака на бременността

(1/31) > >>

balmy:
Това е любим въпрос на всички жени, които се опитват да забременеят. Има много знаци и симптоми на бременността и това е опит да се изброят повечето от тях.

Най-сигурният знак: Пропуснат Цикъл
Това е един от най-сигурните знаци на бременността. Въпреки че някои жени имат кървене около времето на цикъла си, то се дължи на зачеването и не би трябвало да ви заблуди: в повечето случаи е по-леко и по-кратко от нормален цикъл. Ето защо докторите ви питат за датата на първия ден от последния ви нормален цикъл. Броят на жените, които продължават на имат менструация по време на цялата бременност, е изключително малък.
Ако планирате своята бременност, денят на следващия ви цикъл е ясно запечатан в съзнанието ви. Това е официалният ден на който можете да направите домашен тест за бременност.
Домашните тестове за бременност измерват нивото на hCG (хормон отделян по време на бременност) в урината. Количеството урина, което всеки тест може да отчете варира много от жена до жена. Количеството на хормона, което може да се отчете също варира, но в много по-малки граници.  По-добрите тестове на пазара ще отчетат около 25-50 mUI от hCG, което най-често отговаря на количестовото хормон налично в четвъртата или петата седмица на бременността. Нивото на hCG в кръвта е различно от нивото в урината.
Първата сътрешна урина винаги съдържа най-голямо количество hCG. Въпреки това, повечето тестове не изискват ползването на първата урина. Можете да по-добрите шансовете си да имате достатъчно hCG в урината, като изчакате около 4 часа след последната урина и след това направите теста. Така организма ви ще натрупа достатъчно hCG в урината.
Много рядко домашните тестове дават грешен резултат. Ако теста ви е отрицателен и въпреки това се пкаже че сте бременна, то най-вероятно вие сте направили теста прекалено рано. Ако теста ви е положителен, а по-късно се окаже че не сте бременна, най-вероятно сте пометнали много рано. Ако все пак се съмнявате в употребата и верността на теста, консултирайте се с доктор.

Кръвните тестове имат много по-голяма точност от урината. Те се правят 7-10 дни след овулацията.

Ранни симптоми на бременност

Сутрешно гадене

Това "прекрасно" чувство сполетява много, но не всички, бременни жени. Доказано е че само окло 50% от жените усещат този симптом.
Името му също може да ви заблуди. Има мноог видове гадене и всички те могат да са симптом на бременност. На някой жени им се гади само вечер, на други през целия ден, при трети всеки ден е различен. Прия някои жени е само слабост или леко замайване, при друфи продължително повръщане.
Някои жени дори са диагностицирани със много тежка форма на гадене hyperemesis gravidarum. Това състояни е може да доведе до обезводняване и много други проблеми.

Чувствитеност на гърдите

Чувствителността на гърдите е често срещана при много жени, както по време на бременност така и преди цикъл. Този симптом обикновено или изчезва по време на втория триместър, или се засилва болезнено много. За много жени това е сигурен знак за бременност.

Главоболие

Главоболията са често срещани по време на бремеността поради хормонални промени. Те могат да са симптом на бременност, но не са сигурен знак. Има много други фактори, включително стрес, които може да са причина за честите ви главоболия.

Подуване

Много жени изпитват дискомфортно подуване в коремната област почти веднага след зачеването.  Също както главоболите, подуването е симптом, а не сигурен индикатор на бременността. Много жени изпитват същото нещо преди менструация.

Вагинално течение

Вагинално течение, което не е съпроводено със сърбеж или парене, може да е знак за бременност. Шийката на мастката произвежда и натрупва секрет, който да служи като преграда и да предпазва бебето от инфекции и други прблеми. Ето защо жените често имат вагинални секреции от обикновено. Много е важно това течение да не е съпроводено от неприятен мирис, парене или сърбеж. Това са симптоми, които преполагат инфекция и изискват бърза лекарска намеса и лечение.

В крайна сметка....

Както беше споменато преди, много жени ще прекарат бременността си без нито един проблем или симптом, докато други ще се борят със всички на куп. Има много неша, които можете да направите за облекчите симптомите си по време на ранноте, а и късните, месеци на бременността. Повечето симптоми изчезват по време на втория триместър. Повод за притеснения е единствено  внезапното изчезване на всички симптоми преди десетата седмица на бременността. Консултирайте се с лекар: вероятно нямате повод за тревоги, но това е и важен индикатор на сериозни проблеми с бременността.

tedy:
някой може ли да каже нещо за цветната бременност?

Fifi:
Теди виж тук http://www.svatbata.org/index.php?topic=234.0

ilusion:
Мисля,че това ще е полезно за всички кандидат мами!!!
Различни промени в тялото сигнализират за новия живот вътре в него.
Разбира се, най-сигурния и ранен способ за удостоверяване на бременност е кръвния анализ. На 4-я ден след оплождането яйцеклетката започва да произвежда специфичен хормон, който малко по-късно може да бъде открит и в урината. Има обаче няколко признака, с които тялото ви само ще съобщи за настъпилата бременност.
1.Неприятно усещане в гърдите: повишена чувствителност на млечните жлези и чувство на напрежение и тежест могат да се появят няколко дни след оплождането на яйцеклетката. Две седмици след зачеването може да забележите и увеличение на гръдната обиколка.
2. Слабо течение, понякога с жълтеникав цвят. Може да се получи и леко кръвотечение, когато развиващата се яйцеклетка се имплантира на стената на матката.
3. Слабост: постоянна сънливост, дори и когато сте спала достатъчно през нощта.
4. Гадене: случва се не само сутрин, а по всяко друго време, включително и през нощта. Това явление прилича на лек пристъп на морска болест или на хранително отравяне. Възможно е обаче и въобще да не изпитате този признак.
5. Подут корем: много жени са склонни да смятат този ранен симптом на бременността за ПМС симптом.
6. Често уриниране: необходимост да посещавате тоалетната по-често от обикновено. Този симптом се проявява и през последното тримесечие на бременността.
7. Разширяване на таза: за целия период на бременността матка се увеличава 1000 пъти. За да се осигури пространство за това увеличение, таза също се разширява.
8. Повишен апетит: ако изведнъж много ви се приисква да ядете нещо – цитрусов плод, месо, нещо солено - това може да не се дължи на мисълта, а на тялото ви. Организмът в “положение” иска по-големи количества витамин С, желязо и соли, започвайки още от първите дни на бременността.


maminka_sladinka:
Засега имам 4 от признаците , но теста  показва отрицателен,  аз не се отчайвам докато не ми дойде нищо не е сигурно :sm21:Особено ,че със първото пак така показа теста, но си бях бременна.Може би овуто ми е касно.Боже дано е станало.Стискам си палци за  :efp:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница